как да увеличим продажбите:

топ 5 съвета за
увеличаване на продажбите чрез уеб дизайн.

5 съвета как да увеличим продажбите онлайн
@lira_n4 via Twenty20

Търсите ли начин да увеличите онлайн продажбите?
Ако е така, не сте сами. В днешно време предприемачите имат на разположение безброй маркетингови инструменти и канали за разпространение, но никой от тези канали не би довел до реални конверсии, ако сайта представляващ бизнесът им не е изработен и оптимизиран правилно.

Как уеб дизайнът се отразява на потребителското изживяване?

Представете следното:
Попадате на заинтригуваща реклама в социалните мрежи. Продуктът който се предлага е от ваш интерес и искате да разберете повече за н
его и евентуално как да го закупите. Решавате да посетите сайта, а той се оказва пълна бъркотия. Посреща ви неприветлива структура, разхвърляна информация, многобройни банери и започвате да се чудите: „къде да кликна за да науча това за което съм дошъл“. Колко вероятно е да загубите повече от 2 минути в търсене и сблъскване с изскачащи прозорци с допълнителна информация, за която всъщност не сте отишли там? Шансовете да се отегчите мигновено са огромни.

С желанието да ви помогнем да подобрите резултатите от своето онлайн присъствие, ви предлагаме нашите 5 съвета за увеличаване на продажбите чрез дизайн фокусиран върху потребителското изживяване:

КАК ДА УВЕЛИЧИМ ПРОДАЖБИТЕ ЧРЕЗ УЕБ ДИЗАЙН ФОКУСИРАН ВЪРХУ ПОТРЕБИТЕЛСКОТО ИЗЖИВЯВАНЕ:

1. Използвайте по един призив за действие на страница.

Вашият призив за действие може да подсили желанието на посетителя да научи повече, или напълно да го отегчи. Ако някой попадне във вашия блог, прочете полезна публикация и види съответния призив в долната част на страницата, има много по-голяма вероятност да я последва.

Не претоварвайте посетителите с излишни банери и информация.

КАК ДА УВЕЛИЧИМ ПРОДАЖБИТЕ ЧРЕЗ УЕБ ДИЗАЙН ФОКУСИРАН ВЪРХУ ПОТРЕБИТЕЛСКОТО ИЗЖИВЯВАНЕ:

2. Ограничете използването на слайдъри.

На мнение ли сте, че като поставите слайдър за да промотирате едновременно няколко продукта, този слайдър ще повиши интереса на клиента и ще доведе до желаните резултати?
Със сигурност отговорът ще е фрапантен за много от вас, но той е кратък и ясен – Не. Слайдърите правят точно обратното. В повечето случаи хората дори не проявяват интерес да кликват за да погледнат вторият слайд.
Нашият съвет е да ограничите използването им максимално. Вместо това, подредете важните за вас точки в различни модули,
така всяка промоция, обява или информация ще има точно толкова шанс да бъде забелязана колкото и останалите.

Уеб дизайн и потребителко изживяване, подобряване на продажби онлайн
@chibelek via Twenty20

КАК ДА УВЕЛИЧИМ ПРОДАЖБИТЕ ЧРЕЗ УЕБ ДИЗАЙН ФОКУСИРАН ВЪРХУ ПОТРЕБИТЕЛСКОТО ИЗЖИВЯВАНЕ:

3. Подобрете отрицателното пространство.

Когато отрицателното пространство не се използва ефективно, се загубва възможността да насочите вниманието на посетителя към важен за вас модул или детайл. 

Посетителят се разсейва лесно и това отново не води до конверсии.

Искате потребителите да приемат вашата оферта или предложение за стойностно. Използвайте минималистичен / опростен дизайн, с достатъчно отрицателно пространство, така че вашето съдържание и маркетингови материали да изпъкват.

КАК ДА УВЕЛИЧИМ ПРОДАЖБИТЕ ЧРЕЗ УЕБ ДИЗАЙН ФОКУСИРАН ВЪРХУ ПОТРЕБИТЕЛСКОТО ИЗЖИВЯВАНЕ:

4. Подобрете времето за зареждане.

Скоростта на зареждане играе решаваща роля дали посетителят ще се задържи на сайта ви или не. Ако вашият уеб сайт зарежда твърде бавно, дори и да се намирате на първа страница в Google, има голям шанс хората да се отегчат и да преминат към сайт на конкурента. Това директно означава загуба на потенциален клиент.

Отличният дизайн, фокусиран върху потребителското изживяване, трябва да гарантира не само добрата визия, но и бързото и лесно навигиране на посетителите във вашият уеб сайт.

КАК ДА УВЕЛИЧИМ ПРОДАЖБИТЕ ЧРЕЗ УЕБ ДИЗАЙН ФОКУСИРАН ВЪРХУ ПОТРЕБИТЕЛСКОТО ИЗЖИВЯВАНЕ:

5. Поддържайте сайта и актуализирайте съдържанието.

Обърнете внимание на поддръжката на сайта. Тя е изключително важна за потребителското изживяване. Защо?
От техническа гледна точка, ако даден сайт остане неподдържан е много вероятно това да доведе до редица грешки. Минусът за вас в случая е, че тяхното оправяне може да с
е окаже бавно и скъпо. А потребителите не биха имали добро впечатление от не-функционален и счупен сайт.  

От друга страна, сайт който показва неактуална информация, като промоции които са вече изтекли, ще остави впечатление у хората че или не се грижите достатъчно за доброто представяне на бизнеса си, или може би вече не оперирате?

Това би довело до съмнение у хората за достоверността на вашите услуги и бизнес като цяло. А пораждането на несигурност у хората е последното нещо което желаем. Съмнението не води до ефективни конверсии и следователно повече продажби.

Заключение: Повече хора ще прекарват време във взаимодействие с вашият бизнес, ако уеб дизайнa на сайта е базиран на конверсии и фокусиран върху потребителското изживяване.
Развиете ли правилно тази част от стратегията си, ще увеличите както печалбите така и доверието на посетителите.

Марина E.

Марина E.

Уеб дизайнер и автор

Сподели:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Разширете хоризонтите на своя бизнес чрез едно

запомнящо се иновативнo уникално онлайн присъствие.

За нас

Уеб агенция XaraDesign предлага цялостни решения в сферата на уеб дизайна, изработката и поддръжката на сайтове. За повече информация, кликнете тук.

Контакти

Работно време:
Пон - Пет 10:00 - 19:00

error:

Важно!

От 09.05.2022г. Уеб Агенция XaraDesign преустановява дейност, като няма да работи върху нови проекти и промени върху съществуващи сайтове. Консултантските дейности и всяка друга дейност свързана със създаването на нови уеб сайтове ще бъде възтановена след 31.08.2022г. 
В този период работата по техническа поддръжка няма да бъде спряна. Всички актуализации на системите ще бъдат изпълнявани в договорения срок. 
За въпроси свързани с проблеми на сайта, пишете на [email protected]